070 514 71 62  |  06 451 909 12  |  [email protected]

DE / EN / ES / FR / NL

 070 514 71 62  |   06 451 909 12  |   [email protected]

DE / EN / ES / FR / NL

Voordelen van Infrarood licht

Infrarood maakt onderdeel uit van het onzichtbare lichtspectrum van de zon. Deze vorm van energie is essentieel voor plant, mens en dier en alle andere levensvormen en organismen op aarde. Infrarood (FIR/FAR) golven dragen de energie die behulpzaam is om het zelfgenezend vermogen van het menselijk lichaam te re-activeren en/of efficiënter te maken.

Verre-infrarood is een vorm van energie die direct het lichaam binnendringt en zorgt voor opwarming van onze cellen (extracellulair en intracellulair), weefsels en organen. Ons lichaam produceert via ons celmetabolisme zelf ook (infrarood) energie. Dit helpt om de kerntemperatuur van het lichaam op peil te houden. De energie die vrijkomt hebben het niet alleen nodig om warm te blijven, maar ook voor de reparatie van beschadigd lichaamsweefsel en het uitvoeren van lichaamsfuncties. Laten we daarom de kracht van de zon combineren met de techniek van vandaag.

voordelen-van-infrarood

Absorptie van Infrarood

Met betrekking tot het menselijk lichaam; verre-infrarood golven in het spectrum van 3-50 micron worden het makkelijkst door de huid opgenomen geabsorbeerd. De meest optimale en effectieve absorptie vindt plaats bij infraroodgolven met een frequentie van 9.4 micron.

Het is bewezen dat verre-infrarood golven tussen 6 tot 14 micron speciale regeneratieve effecten hebben op ons lichaam, ze dragen bij aan weefselherstel en genezing. Het reactiemechanisme wordt geoptimaliseerd. Dit proces heet resonantie absorptie. De absorptie van infraroodwarmte zorgt voor resonantie van de watermoleculen in het intra- en extracellulaire celvocht. Dit maakt het celmetabolisme efficiënter. Dit zorgt er dan voor dat lichaamseigen genezingsprocessen optimaal worden gestimuleerd. Deze frequentie verre-infrarood stralen zijn volledig veilig. De techniek om deze specifieke frequenties te generen wordt toegepast door de NASA in de ruimte, maar ook in ziekenhuizen om baby’s warm te houden in de couveuses.

de zon

De 14 voordelen van Infrarood Warmtetherapie (IWT):

 1. Verwijd de haar- en bloedvaten en zorgt voor een betere doorbloeding in de verschillende weefsels.
 2. Verbetert de doorstroming binnen het lymfestelsel en helpt om zwelling en oedeem-achtige klachten te verminderen.
 3. Helpt de cellen en het lichaam te ontdoen van (ingekapselde) afvalstoffen (via het lymfatisch systeem en ontlasting).
 4. Stimuleert de cellulaire en enzymatische activiteit.
 5. Bevordert de hechting en osmose van water moleculen door het celmembraan.
 6. Kan helpen de bloeddruk te reguleren bij verhoogde bloeddruk en werkt preventief tegen arteriosclerose.
 7. Helpt een beter transport van zuurstofrijk bloed naar de spieren, gewrichten en hersenen te realiseren.
 8. Is een passieve vorm van therapie die helpt spieren te verwarmen alsof u aan sport doet.
 9. Helpt te herstellen na sport of intensieve inspanning, waarbij melkzuur sneller wordt afgebroken.
 10. Zorgt voor verhoogde perifere circulatie dat kan bijdragen aan het verminderen van ontstekingen. Het stimuleert de niet goed functionerende verkleefde (bloed)cellen sneller op te ruimen en daarbij genezing bevorderen.
 11. Kan helpen het zenuwstelsel te ontspannen en pijnprikkels te verminderen bij spierpijnen, artritis, rug- en nekpijn, fibromyalgie, pijn van de aanhechtingspunten, slijmvliezen en gewrichten, artrose, menstruatiepijn etc.
 12. Kan helpen spierspasmen te verminderen (denk ook aan de rol van magnesium).
 13. Kan helpen de huidkwaliteit te verbeteren omdat het de collageen aanmaak en opname verbetert. Rimpels kunnen daardoor verminderen en de huid gaat meer stralen omdat deze beter gehydrateerd wordt. Open wonden genezen hierdoor sneller en vormen minder littekenweefsel. Infrarood warmtetherapie (IWT) kan worden ingezet bij acne, eczeem, psoriasis, brand- en snijwonden en helpen onder de huid vastzittende cellulitis te verminderen.
 14. Helpt daadwerkelijk te ontspannen en ontstressen.

Infrarood Warmtetherapie

Er is in Europa en Japan uitvoerig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de therapeutische toepassingen van infrarood. Behandelingen met infrarood warmte therapie hebben hebben aangetoond bij verschillende ziekten (hart en vaat ziekten, hoge bloeddruk, reumatische aandoeningen, artrose, diabetes, kanker etc. etc.) ondersteuning en verlichting van klachten te brengen.

Verzuring en ontgiften

Met het verstrekken van de tijd raken vele giftige stoffen geabsorbeerd en opgeslagen in ons lichaam. Giftige gassen zoals zwaveldioxide, kooldioxide, en stoffen zoals lood, kwik en chloor raken ingekapseld door grotere watermoleculen in de verschillende weefsels (vet, spier, bot, zenuw, bloed etc.) van het lichaam.

Wanneer deze giftige stoffen in het lichaam aanwezig zijn verminderen of stagneren bepaalde circulatie processen. Het celpotentiaal van de aangetaste cellen verminderd waardoor metabolische processen verstoord kunnen raken en er verminderde cellulaire energie (ATP) vrij komt. Hierdoor wordt ook de functie van het immuunsysteem geremd, met als gevolg dat het lichaam meer moeite heeft weerstand te bieden tegen bacteriële, parasitaire en schimmel infecties. Het kost het lichaam meer moeite om virussen en ziekten te bestrijden. Verre-infrarood golven helpen de verwijdering van gifstoffen uit het lichaam te versnellen, dit is een belangrijk onderdeel bij de behandeling van verschillende (chronische) aandoeningen.

Door verre-infrarood warmtetherapie toe te passen gaan (grote) watermoleculen trillen en begint de afbraak van de ion binding met toxinen, op deze manier zullen de ingekapselde gassen en giftige stoffen vrijkomen. Verre-infrarood warmte wordt dan ook gebruikt bij de behandeling van circulatiestoornissen, een onzuivere huid, verstopte haarvaten etc. etc. Infrarood warmte opent de haarvaten en huidporiën en helpt om gifstoffen uit het lichaam te verdrijven.

infrarood-wetenschap
infrarood-verzuren-ontgiften

De voordelen van Infrarood Warmtetherapie (IWT) zelf ervaren? Kom een keer proefliggen op een van onze Infrarood Thermomatten of test de Infrarood Dekens. Bel:  070 514 71 62  of  06 451 909 12  voor het maken van een afspraak.