070 514 71 62  |  06 451 909 12  |  [email protected]

DE / EN / ES / FR / NL

 070 514 71 62  |   06 451 909 12  |   [email protected]

DE / EN / ES / FR / NL

Infrarood licht ‘het levenslicht’

Infrarood licht | Fir-infrared (ver-infrarood) staat ook wel bekend als ‘the Light of Life’, ‘het levenslicht’. Dit gezegde is toegekend omdat dit type infrarood licht er mede voor zorgt, dat leven zich hier op aarde kan ontwikkelen en voortbestaan.

infrarood lichtOnder infrarood licht verstaan we de golflengten, frequenties die op onze huid als warmte worden ervaren. Ver-infrarood licht/straling (lange golven infrarood) met een frequentie tussen 6 tot 14 micron wordt ook wel omschreven als Biogenetische straling. Het is in de medische wereld middels vele studies bewezen, dat ver-infrarood stralen de groei en gezondheid van levende cellen in planten, dieren en mensen ondersteunen en bevorderen. Mensen stralen bij een normale en gezonde lichaamstemperatuur een infrarood golflengte van ongeveer 10 μm (micron) uit. Een micron is de term vaak gebruikt in de sterrenkunde voor een micrometer of één miljoenste van een meter.

Onze handpalmen stralen ook infrarode energie frequenties tussen de 8 en 14 micron uit. Het is dus in principe mogelijk om door middel van handoplegging, pijn te verzachten en kwalen te genezen. Wie heeft er niet eens bij buikpijn de handen op de maag gelegd met het spontane verlangen om de pijn en onrust weg te nemen? Waarom gaan onze handen automatisch naar en plek toe waar we pijn hebben?

Bij sommige mensen is de straling zo sterk ontwikkeld door het beoefenen van Reiki, Pranic Healing, Yoga, Qigong etc. dat zij dan ook in staat zijn om door middel van handoplegging te genezen. Deze vorm van geneeskunde wordt dan ook al duizenden jaren gebruikt. Moeder natuur heeft ons dan ook alle mogelijkheden geschonken om gezond te kunnen leven. Regelmatige blootstelling aan de infrarood warmte van het zonlicht, maakt dan ook dat we ons gezonder en energieker voelen, ja ons immuunsysteem heeft het nodig en we worden er sterker door.

Wat is infrarood licht?

Isaac Newton ontdekte dat het zonlicht is samengesteld is uit een breed kleurenspectrum (alle kleuren van de regenboog). Sommige kleuren kunnen we zien, terwijl andere voor het menselijk oog, niet of nauwelijks waarneembaar zijn. Infrarood licht en Ultraviolet bevinden zich beiden net buiten het zichtbaar spectrum. We ervaren ze dan ook niet als kleuren, maar als licht of warmte.

Niet al het infrarood licht is hetzelfde

NASA ontdekte zo’n 60 jaar geleden dat infraroodstraling met een golflengte tussen 6 en 14 micron (μm) dezelfde trillingsfrequentie heeft als het water in onze cellen. *(μm: een nanometer is één miljoenste van een millimeter). Deze golven van het infrarood licht dringen door tot in onze lichaamscellen waarbij ze energie afstaan, moleculen in beweging brengen en zo (energie vrijmaken) warmte opwekken. Deze frequenties ver-infraroodstralen slagen erin ons lichaam op te warmen zonder de omgevingslucht te verwarmen.

De Thermomat & Warmte therapie

Bij het gebruik van een Infrarood Thermomat bedekt met Jade, Toermalium of Amethist wordt ook infrarood licht afgegeven in de frequentie tussen de 6 en 14 micron. Het voordeel tegenover fir/far/near en full spectrum infrarood sauna’s (carbon of stralers) is dat ze een hogere therapeutische waarde en toepasbaarheid kennen. Ze zijn gebruikersvriendelijker en verbruiken veel minder energie. Een infrarood cabine verbruikt min. 3500 watt tegenover max. 250 watt van een Thermomat (grootste uitvoering XL tijdens hogere temperaturen). Door contactwarmte gaat er bijna geen energie verloren, het lichaam warmt op terwijl de omgevingslucht aangenaam blijft. Je lichaam ligt, zodat de meest haalbare ontspanning kan plaatsvinden, absorbeert de stralen, voedt zich en geniet van de warmtewerking. Zo kunnen je spieren tot rust komen en verdwijnt elke spanning uit je lichaam. Zelfs het verkrampt gevoel in je nek en schouders zal verdwijnen. Een infraroodsessie op een Thermomat heeft een heilzame werking op je afweersysteem en kan een perfecte ondersteuning bieden bij de behandeling van spierpijn. Het laat zich raden, dat veel van onze klanten geen massages meer nodig hebben of minder frequent naar de fysiotherapeut of chiropractor hoeven te gaan.

Wat doet de infrarood warmte in het lichaam?

De infraroodstralen dringen diep in het lichaam door en verhogen geleidelijk de kern-lichaamstemperatuur. Bij hogere temperaturen ga je transpireren omdat je lichaam aan de slag gaat om warmte af te voeren. Je verliest lichaamsvocht (ongeveer 80% water en 20% afvalstoffen) en het afkoelingsproces vraagt energie. Dit betekent dus, dat je calorieën verbrandt zonder dat het extra moeite kost of vermoeidheid brengt. Door de warmte en de energie die je lichaam absorbeert, wordt je afweersysteem gestimuleerd en krijgt het celvernieuwingsproces impulsen. Dat verklaart meteen waarom trouwe saunabezoekers minder vaak verkouden zijn. Door het diep doordringen van de warmtestralen wordt de micro-bloedcirculatie en doorbloeding in de weefsels verbetert, wat voor vele aandoeningen of klachten op zich al een weldaad is.

Een Infraroodsessie warmte therapie is goed voor hart en bloedvaten, doet de spieren goed en geeft tal van impulsen die hetzelfde effect hebben als een half uurtje sporten en dit zonder dat het extra moeite kost. Je ligt ontspannen en comfortabel en toch is je hele lichaam efficiënt aan het werk. Je voelt dat uiteindelijk wel, want je hartslag versnelt en je bloeddoorstroming wordt gestimuleerd, alsof je een half uurtje gelopen hebt. Al na de eerste infraroodsessie voel je verschil. Je voelt je goed, alle spanning is verdwenen en je spieren zijn weer soepel. Zelfs je huid voelt na een uurtje infraroodtherapie fitter aan.

Infraroodtherapie kan ook een doelmatige ondersteuning bieden bij de behandeling van breed uiteenlopende medische klachten. Daarnaast zijn de Thermomatten bij juist gebruik volledig veilig voor zowel kinderen als volwassenen. Wilt u een Thermomat gebruiken voor medische redenen? Dan kunt u het beste eerst met uw arts overleggen. Tijdens een zwangerschap (na 4 weken) wordt het gebruik van een Thermomat afgeraden.