070 514 71 62  |  06 451 909 12  |  [email protected]

DE / EN / ES / FR / NL

 070 514 71 62  |   06 451 909 12  |   [email protected]

DE / EN / ES / FR / NL

Detox en Infrarood

Detox en Infrarood | We komen dagelijks in contact met toxische stoffen, schadelijke bacteriën, virussen en schimmels. Via ons werk, d.m.v. vervuiling in de lucht, door chemicaliën in alledaagse producten, bestrijdingsmiddelen/pesticiden in ons voedsel, contact met besmette bronnen en gastheren etc., we kunnen er helaas niet aan ontsnappen. Het zijn allemaal zaken die van invloed zijn op het gezond functioneren van ons organisme. Het is een wedloop die zo oud is als de weg van ons fysieke bestaan. Op bepaalde omstandigheden kunnen we invloed uitoefenen op andere niet. Met persoonlijke en collectieve hygiëne (handelingen en handelingswijzen die ervoor zorgen dat mensen en dieren gezond blijven door ziekteverwekkers uit de buurt te houden en op tijd te bestrijden) kunnen we veel ziekten voorkomen. Verder hangt veel af van de weerstand en immuniteit van ons organisme. Vele welvarende (chronische) ziekten ontstaan echter doordat er een teveel van toxische stoffen in ons lichaam aanwezig zijn. Veel van deze stoffen zijn lichaamsvreemd en horen er niet thuis. We kunnen dit deze stoffen uit ons lichaam halen door te ontgiften.

Ontgiften en infraroodwarmte | Onderzoek

In het Hippocrates Health Institute te Florida, ‘s werelds oudste gezondheidscentrum is infraroodtherapie al jaren onderdeel van het ontgiftingsprogramma. Dr. Clement, medisch directeur van het centrum, licht even toe: Infrarood Warmtetherapie is een geweldig middel, het gebruik van een infraroodcabine kan het ontgiftingsproces enorm versnellen. De warmte komt tot diep in de weefsels, hierdoor wordt het metabolisme effectiever en versneld. Het zorgt ervoor dat de lymfe- en bloedcirculatie verbetert en zorgt voor een betere aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de weefsels.

Onze Huid is een uitscheidingsorgaan

De huid is het grootste uitscheidingsorgaan voor toxische stoffen, maar vaak zweten mensen niet genoeg om de opgeslagen schadelijke stoffen naar buiten te werken. De zon (UV), een overvloed aan dierlijke proteïne, een tekort aan essentiële voedingsstoffen, mineralen en sporen elementen en het feit dat we meer en meer zittend leven, zorgen ervoor dat de huid en de rest van ons organisme beschadigt, verouderd en te inactief wordt. Door regelmatig gebruik te maken van infrarood warmte therapie wordt het organisme gestimuleerd, het metabolisme tijdelijk versneld en verbeterd de huidkwaliteit. Ook de hoeveelheid toxische stoffen in het lichaam vermindert drastisch. Niet enkel zullen chemicaliën en zware metalen afgevoerd worden, de infrarood warmte zal ook helpen om virussen en andere microben te vernietigen.

Symptomen behandelen met de Infrarood warmtetherapie

Verder zijn er heel wat studies omtrent gebruik van infrarood cabines om toxische stoffen het lichaam uit te helpen. In een studie van G.H. Ross en M.C. Sternquist werd onderzoek gedaan naar het effect van de infrarood sauna’s op agenten die werken op een narcotische afdeling, en dus vaak met drugs in contact komen. Hier bleek dat de agenten, door in aanraking te komen met toxische stoffen, heel wat fysieke en psychologische klachten ontwikkelden. Klachten varieerden van vermoeidheid tot geheugenverlies, gevoelloosheid in de ledematen, rugklachten, persoonlijkheidsveranderingen, haarverlies en meer. De agenten werden gemiddeld 33 dagen behandeld en zagen hun symptomen door de infraroodtherapie spectaculair dalen.

Hartpatienten en Infrarood warmtetherapie

Voor mensen met hartfalen kan het gebruik van een infrarood sauna een oplossing brengen, daar waar geneesmiddelen niet meer blijken te helpen. Zo valt te lezen in een studie door Dr. Sherry A. Rogers, MD (“Detoxify or die, the superior sauna – Far Infrared Sauna”). In een klassieke sauna kan iemand met hartproblemen zich duizelig voelen, hoofdpijn krijgen of zich gewoon niet goed voelen door de warmte. De hartslag gaat er ook omhoog, wat nefast is voor hartpatiënten. Bij de infraroodcabine daarentegen is het bewezen dat deze positieve effecten heeft bij mensen die lijden aan hartfalen. Niet alleen is de temperatuur veel aangenamer om dragen, ook zijn er geen nadelige gevolgen vastgesteld bij gebruik van de infrarood sauna. Integendeel zelfs, door verschillende sessies in de infrarood cabine werden de chemische oorzaken van congestief (door ophoping van bloed) hartfalen voor het grootste deel verwijderd, waardoor de symptomen omgekeerd werden en verbeterden, zodat medicatie vrijwel overbodig was. Dit is in de medische wereld ongezien en toont opnieuw aan hoe een infraroodcabine zijn werk kan doen bij het ontgiften van het lichaam.

Afvalstoffen uitscheiding door het lichaam

Het lichaam gaat schadelijke stoffen uitscheiden via 3 wegen: urine, stoelgang en zweet. Infrarood zorgt ervoor dat deze allemaal gestimuleerd worden. De toxische stoffen die opgeslagen worden in vetweefsel worden uit het vet gestuwd en naar de blaas, nieren, lever en huid gebracht, waar ze het lichaam voor altijd verlaten. Om dit ontgiftingsproces te stimuleren, raden we aan om voor en eventueel tijdens en na de infraroodsessie voldoende water te drinken. Dit zal ervoor zorgen dat je meer zal zweten, en zal ook de nieren aansporen om meer schadelijke stoffen te verwijderen.

NASA & Infrarood Therapie

Infrarood therapie is in het Westen nog niet zo bekend, dit in sterk contrast tot bijv. Japan of Zuid-Korea, maar het is wel de weg die we moeten inslaan in de toekomst. Dokters in diverse gezondheidscentra zijn inmiddels al overtuigd en gebruiken de infrarood therapie dagelijks. Ook de wereldgezondheidsorganisatie (WHO), NASA en verschillende topsporters bevelen infrarood warmte-therapie en infrarood saunas aan. Ze werden bijvoorbeeld ingezet bij reddingswerkers van het 9/11 drama, om de chemische stoffen die ze hadden binnenkregen versneld af te voeren en uit te zweten. NASA’s infrarood-technologie die oorspronkelijk is ontwikkeld voor plantengroei-experimenten op spaceshuttle-missies, heeft met succes de pijnlijke bijwerkingen van chemotherapie en bestraling bij beenmerg- en stamceltransplantatiepatiënten verminderd.

https://www.nasa.gov/topics/nasalife/features/heals.html

Detox betekent letterlijk ontgiften

Het lymfesysteem is mede-verantwoordelijk voor het schoonmaken van je lichaam op celniveau. Het lymfevocht voert de afvalstoffen, zoals o.a. chemicaliën, giftige stoffen, onverteerde proteïnes etc, die tussen je cellen zitten af aan het bloed. Je bloed zorgt er vervolgens weer voor dat deze afvalstoffen uit je lichaam komen. Daarvoor spelen je nieren en lever natuurlijk ook een belangrijke rol. Lymfe zorgen tevens voor het toevoer van voedingsstoffen aan je cellen. Maar, wanneer je bloed dikker is dan je lymfevocht (wat meestal gebeurt bij mensen met hoge bloeddruk e.d.) kan het lymfestelsel zijn afvalstoffen niet goed kwijt omdat je bloed dan al ‘verzadigd’ is. Dus, pas wanneer je bloed dunner is dan het lymfevocht begint het ontgiften! Wat zorgt dat ons bloed te dik wordt? Meestal is dat o.a. gekookt voedsel, zuivelproducten en vlees. Infrarood warmte, groene smoothie en sap vasten maken ons bloed dunner.

Bijverschijnselen tijdens het ontgiften

Doordat er tijdens het ontgiften afvalstoffen terug in je bloedbaan komen en door je lichaam circuleren kan het zo zijn dat je je plotseling minder goed voelt, men kan bijvoorbeeld hoofdpijn krijgen of last van duizeligheid of andere symptomen. Er komen  tijdens dit proces onderdrukte emoties vrij en een heleboel dingen los, zowel op lichamelijk als op geestelijk niveau. Dit is normaal en biedt nieuwe kansen. Je kunt ook last krijgen van “cravings”. “Cravings” is de Engelse term voor ‘hunkeren naar’. In het begin kan je cravings (een sterk verlangen naar suiker, vet, zout en gekruid) krijgen en sterk verlangen naar ongezond eten zoals; pizza, patat, chocola, snoep etc. Je lichaam is hiervan aan het afkicken. ontgiften en infraroodwarmteHier moet je juist sterk blijven en niet toegeven. Meestal is de eerste week het heftigst. In week 2 wordt het al minder en na de eerste 2 weken is het bij de meeste mensen zo goed als weg. Hierna kan je nog steeds wel cravings krijgen, maar dan is het zaak om goed naar je lichaam te luisteren en uit te vinden wat het nodig heeft aan gezonde dingen. Mineralen, vitamine B12, D3, Chlorofyl, essentiële vetten, etc. Wanneer het detoxen te zwaar wordt voor je lichaam en/of geest ga dan langzaam te werk. Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld avocado’s, noten, jonge kokosnoten, zaden en/of met gestoomde groenten te eten. Dit verdikt het bloed waardoor het detoxen minder heftig wordt.

Mineralen & Sporenelementen

De belangrijkste bouwstenen die je lichaam nodig heeft zijn zuurstof, koolhydraden (suikers), eiwitten (aminozuren), essentiële vetzuren (o.a. omega 3,6, en 9), mineralen en sporenelementen (selenium, ijzer, kobalt, koper etc.). Mineralen zoals Magnesium, (Natuurlijke), Natriumbicarbonaat en MSN (Methyl-Sulfonyl-Methaan) zorgen voor honderden belangrijke enzymatische processen als ook transport en voedingsstoffen omzetting (een gezonde cel diffusie, osmose en filtratie) en afvalverwerking op celniveau. Mineralen gaan verbinding aan met vrije radicalen, zware metalen en andere niet lichaamseigen stoffen. Ze zijn dus van groot belang tijden de periode van een ontgiftingskuur. Groene smooties doen wonderen. Mineralen zitten vooral in tarwegras, broccoli kiemen, bladgroente en in superfoods zoals Lijnzaad, Chia- en Hennepzaadjes.

Drink genoeg Water

Water drinken is ook erg belangrijk bij het ontgiften van je lichaam (een goede vochtbalans). Drink verdeeld over de dag 2-3 liter water. Begin in de ochtend op de nuchtere maag met 2 glazen water op lichaamstemperatuur. Voeg voor een therapeutisch effect 1/2 theelepel Natriumbicarbonaat of MSM (Bio-organisch Zwavel / Methyl-Sulfonyl-Methaan) aan toe. Je kunt ook troebel appelazijn, vers geperst citroen of gembersap gebruiken. Allemaal alkalisch en goed om de overtollige slijmvorming in het maag/darmkanaal tegen te gaan en geleidelijk op te lossen.

Conclusie: Detox en Infrarood

De meeste restproducten en afvalstoffen (in massa uitgedrukt) worden (tijdend het ontgiften) via het urinewegstelsel en de darmen afgevoerd, slecht een beperkt percentage via zweten. Een gezonde darmflora en darmfunctie is dan ook van wezenlijk belang. Weet wat je eet, beperk de consumptie van verzurende producten zoals frisdranken, suiker en complexe dierlijke eiwitten (vlees, vis, zuivel). Gebruik bittere en samentrekkende kruidenthee en kruidenformules om de lymfatische en leverfuncties te verbeteren. Maak twee keer per jaar de darmen schoon middels (Ayurvedische kruiden) klysma’s of een hoge darmspoeling. Bewegen is ook erg belangrijk (lymfatische circulatie, je lichaam produceert dan meer warmte en zorgt voor een betere, natuurlijke bloedcirculatie, met als gevolg een betere voedselverbranding. In geval van immobiliteit biedt alleen infrarood warmte therapie (passieve therapie) een uitkomst. Het stimuleren van celmetabolisme in de dieper gelegen weefsels en het lichaam aanzetten tot zweten met behulp van infraroodwarmte is een eenvoudige manier om ingekapselde afvalstoffen (voornamelijk in de vetcellen) en zware metalen te helpen afvoeren. Verwacht niet in een dag wonderen (kan soms wel in de pijnbestrijding), ontgiften is een langdurig proces. Men heeft er vaak jaren over gedaan om geleidelijk klachten te ontwikkelen, het zal dan ook weer tijd duren om geleidelijk aan tot verbetering te komen. Let wel, het niet aanpakken en geen verantwoordelijkheid nemen voor uw gezondheid is geen optie en zal alleen maar tot verslechtering van uw gezondheid leiden.

Wees goed voor jezelf en goed voor je omgeving!

Detox en infrarood | Ja, we kunnen d.m.v. infraroodwarmte onze gezondheid op positieve wijze beïnvloeden.