070 514 71 62  |  06 451 909 12  |  [email protected]

DE / EN / ES / FR / NL

 070 514 71 62  |   06 451 909 12  |   [email protected]

DE / EN / ES / FR / NL

Lage Lichaamstemperatuur?

Een te lage lichaamstemperatuur is een zwaar onderschat gegeven en wordt door verschillende wetenschappers gezien als een grote bedreiging in de 21 ste eeuw. Mensen die gebukt gaan onder een (chronisch) te lage lichaamstemperatuur kunnen gemakkelijk ten prooi vallen aan het ontwikkelen van zeer ernstige lichamelijke klachten. Eenmaal in deze toestand hebben ze ook in de behandelfase van diverse ziektebeelden een slechte interactie, zelf met de (beste) medicijnen en therapieën voorgeschreven door hun behandelaars. Ook artsen en specialisten staan hier veel te weinig bij stil.

lage lichaamstemperatuurHet is misschien een vreemde vergelijking, maar in een lichaam dat net overleden is en waarbij de celactiviteiten gerelateerd aan bewustzijn, elektromagnetische stroompjes en impulsen zijn gestopt wordt er door de betreffende cellen geen warmte meer geproduceerd met als gevolg dat het lichaam koud wordt. Als de kerntemperatuur van het lichaam daalt neemt het niveau van de cellulaire energie dus af. De coöperatie en collectieve intelligentie van het menselijk organisme stagneert als de lichaamstemperatuur afkoelt. Dientengevolge zullen alle cellulaire functies verminderen. Er is een afname van de productie van hormonen, neurotransmitters en andere lichaamseigen stoffen die nodig zijn voor een gezonde normale regulering. Tijdens deze milde hypothermische toestand ontstaat er een verhoogde gevoeligheid voor besmettelijke ziekten en bacteriële infecties, neemt de zuurgraad van het lichaam toe en raakt de normaal overwegend negatieve polariteit van de cellen meer positief geladen. “

Als het kouder wordt

Wat gebeurt er als het kouder wordt? Als je in een bad met koud water springt schieten een ongetraind lichaam en geest in de stress en gaan deze in de verdediging en overlevings modus. De ingegeven intelligentie laat u sneller bewegen en ademen omdat u warmte wilt produceren zodat het lichaam kan blijven functioneren. Het omgekeerde kan worden gezegd wanneer u aan warmere temperaturen wordt blootgesteld. Wanneer u in een sauna bent, zal u merken dat de  ademhaling vertraagt en het lichaam ontspant. Het lichaam hoeft minder zijn best te doen om warmte te produceren met als gevolg ontspanning en minder stress. Het is dus logisch dat bij therapie warmte wordt ingezet voor ontspanning.

Enzymatische processen

Alle chemische reacties in het lichaam worden gefaciliteerd door enzymen. Elke chemische reactie vereist een input van energie om de dingen op gang te krijgen. Deze starters energie kan soms heel intens zijn.

De gevolgen van vertraagde enzymatische processen

Een enzym is een tussenproduct in het process van een chemische reactie en helpt de energie te verminderen die nodig is om deze reactie op te starten terwijl hij zelf onveranderd blijft. Enzymen werken alleen als de omstandigheden binnen een bepaalde bandbreedte optimaal zijn. De enzymen zijn afhankelijk van de pH-waarde van hun omgeving, die voor een deel afhankelijk zijn van de CO2-niveaus, celspanning en celtemperatuur. Wanneer de lichaamstemperatuur onder de 36,8 ° C (98,2 ° F) raakt zal er  een vertraging van enzymatische processen plaats vinden met op langere termijn ziekte als gevolg.

Gezondheidsproblemen

Een lage lichaamstemperatuur kan ten grondslag liggen aan vele gezondheidsproblemen, denk hierbij aan: vermoeidheid, hoofdpijn, migraine, PMS, gemakkelijke gewichtstoename, depressie, prikkelbaarheid, vochtretentie, angst en paniekaanvallen, haaruitval, slecht geheugen, slechte concentratie, laag libido, ongezonde nagels, droge huid en haar, intolerantie voor kou en warmte, weinig motivatie en ambitie, slapeloosheid, allergieën, acne, carpaal tunnel syndroom, astma, oneven slikken sensaties, obstipatie, prikkelbare darm syndroom, spier- en gewrichtspijn, langzame genezing, transpiratie problemen, het fenomeen van Raynaud, jeuk, onregelmatige menstruatie, blauwe plekken, oorsuizen, blozen, slechte adem, droge ogen / wazig zien, en nog veel meer.

Vertaald en samengevat van enkele artikelen van Dr. David Jernigan