070 514 71 62  |  06 451 909 12  |  [email protected]

DE / EN / ES / FR / NL

 070 514 71 62  |   06 451 909 12  |   [email protected]

DE / EN / ES / FR / NL

Hydrogen / Waterstof (H)

de allerkleinste atoom met grootse invloed

Als energiedrager heeft Hydrogen unieke eigenschappen. Hydrogen kent vele toepassingen, maar op dit moment gaat vooral de aandacht uit naar Energievraagstukken en de rol van Moleculaire Waterstof / Diwaterstof (H2) in relatie tot onze Gezondheid.

De ontdekking van Hydrogen (H)

Hydrogen | In 1671 beschreef de Iers-Engelse chemicus Robert Boyle zijn bevindingen van een experiment in een publicatie. Hij nam waar, dat er een brandbaar gas vrijkwam bij een reactie tussen ijzer en verdund zuur. Pas veel later in het jaar 1766 ontdekte de Britse wetenschapper Henry Cavendish dat het om een chemisch element ging tijdens zijn experimenten met kwik. Ondanks dat hij de eerste westerse wetenschapper was die waterstof ontdekte, werd de term hydrogenium (waterstof) pas in 1779 bedacht door Antoine Lavoisier uit Frankrijk.

Het Latijnse woord ‘hydrogenium’ komt van de twee Oudgriekse termen “hydro” (hudōr, water) en “gennao” (genes, vormen, maken)Hydrogenium kan dus vrij vertaald worden als watermaker (omdat er bij de reactie tussen zuurstof en waterstof water ontstaat). Het Japanse synoniem voor hydrogen is een combinatie van de twee karakters “sui” (water) en “so” (element). In de duizenden jaren oude Vedas (Ayurveda) van India, staat het element water als een van de vijf elementen (ether, lucht, vuur, water en aarde) en oerkrachten bekend als ‘Jala’. In de Chinese TCM (Traditional Chinese Medicine) behoort het tot de vier elementen-leer. Al deze vier oude beschavingen erkennen sinds mens en heugenis het belang van waterenergie als een van de belangrijkste bouwstenen van al het leven.

henry-cavendish-ontdekker-element-hydrogen
De ontdekker van het element Waterstof – De Britse wetenschapper Henry Cavendish

Wat is Hydrogen?

Hydrogen / Waterstof is het meest voorkomende scheikundige element binnen het Universum (H). Er wordt geschat dat het Universum voor zo’n 85 a 90% uit waterstof bestaat. Waterstof is in zijn oorspronkelijk staat het meest eenvoudigste element van de (scheikundige) periodieke kaart.

Op de periodieke kaart heeft waterstof atoomnummer 1. Dit komt omdat een waterstofatoom slechts een proton en een elektron heeft en geen neutronen. Van alle scheikundige elementen heeft een watestofatoom de minste massa. Het anatomisch gewicht is bepaald op 1008. Het toevallige hieraan is, dat in de Vedische cultuur de getallen 108 en 1008 als zeer voorspoedige Goddelijke getallen omschreven staan. Waterstof is o.a het meest principiële element en Goddelijke deeltje dat leven in de stoffelijke wereld mogelijk maakt.

 

hydrogen

De bouwstof van het Leven

Waterstof bestaat in vele vormen zoals in water of in andere organische stoffen. Dit maakt het moeilijk haar bestaansvorm in het dagelijkse leven werkelijk te waarderen. Hoe dan ook, het is een van de meest onmisbare elementen in het stoffelijk bestaan. Als we het vertegenwoordigd gewicht in het menselijk lichaam onderverdelen, komt het element waterstof ondanks dat het het kleinste en lichtste element is op de derde plaats (10%), na zuurstof (65%) en koolstof (18%). Bovendien bevatten de verschillende verbindingen die deel uitmaken van het menselijk lichaam allemaal waterstof, dit is een andere reden waarom het de moeder of bouwsteen van alle elementen genoemd wordt.

Waterstof kan men ook vinden in ons voedsel. De drie voedingsstoffen: koolhydraten, proteïnen en vetten zijn essentieel voor onze dagelijkse energiehuishouding. Met namen koolhydraten (glucocorticoïden) en vetten worden omgezet in energie, bij het omzettingsproces naar energie speelt waterstof een belangrijke rol. En niet alleen in onze voedingsbronnen neemt waterstof een belangrijke plek in, ook in de opbouw van de dubbele helix structuur van ons DNA en het hechten van de vier nucleïnezuren waaruit ons DNA is opgebouwd is het resultaat van de rol die waterstof speelt.

Diwaterstof (H2) is Natuurlijk & Veilig

Een Hydrogen/Waterstof vormt een twee-atomig molecuul, het is hiermee de kleinste molecuul in het heelal, ongeveer de helft van de grootte van een zuurstofmolecuul. Diwaterstof of moleculaire waterstof (H2) is de belangrijkste enkelvoudige stof van het element waterstof. Het is geurloos, kleurloos en smaakloos en zeer ontvlambaar. Moleculaire waterstof is van groot belang voor onze gezondheid, het wordt aangemaakt in onze darmen of kan extern verkregen worden door het proces van elektrolyse.

Na een vezelrijke maaltijd, produceren onze darmbacteriën zelf waterstofgas. Dit diffundeert in het bloed waar het vele gunstige effecten met zich meebrengt. Moleculaire waterstof (H2) is geen lichaamsvreemde stof die een autoimmuunreactie of metabolische verstoring kan veroorzaken. Het is volkomen veilig en heeft geen verstorende effecten op de Homeostase (balans van lichamelijke functies en processen) van het lichaam.

Zelfs zwangere vrouwen en babies kunnen het tot zich nemen. Moleculaire waterstof heeft een hogere Cellulaire Bio-beschikbaarheid dan welk supplement, geneesmiddel of andere farmaceutische chemische cocktail ook.

Volgens onderzoek is drinkwater dat waterstofgas heeft opgenomen de meest effectieve methode om waterstof aan het lichaam af te geven. Interessant genoeg is het ook de oudste methode. Sinds het begin van onze tijd, is er al sprake van natuurlijke genezing bij heilzame waterbronnen. 

Moleculaire-Waterstof-in-Natuurlijke-Waterbronnen

De Heilge Genezende waterbronnen bij Lourdes

Water, de mythische fontein van de jeugd kent verhalen over wonderbaarlijke genezingen en een gezegend lang leven. Dit lijken fabeltjes, legenden en verhalen te zijn, maar recente onderzoeken naar sommige van deze geneeskrachtige waterbronnen zoals in Japan; Tlacote, Mexico; Nadone, India; Lourdes, Frankrijk, etc. daadwerkelijk laten zien dat deze bronnen echt therapeutische eigenschappen hebben. Het is mineraalrijk water dat een hogere concentraties waterstofgas bevat.