070 514 71 62  |  06 451 909 12  |  [email protected]

DE / EN / ES / FR / NL

 070 514 71 62  |   06 451 909 12  |   [email protected]

DE / EN / ES / FR / NL

Verbeter de Bloedcirculatie

voor een betere opname van zuurstof, waterstof, mineralen en andere voedingstoffen

Bloedcirculatie

Bloedcirculatie | We kunnen met zekerheid zeggen, dat de conditie van ons bloedvatenstelsel sterk bepalend is voor onze gezondheid. Bij een goede bloedcirculatie functioneert het lichaam namelijk beter. Voor alle weefsels in het lichaam (orgaan, spier, gewricht etc.) is een goede doorbloeding van levensbelang.

Een goede bloedsomloop zorgt ervoor dat alle weefsels in het lichaam direct of indirect worden voorzien van zuurstof en voedingsstoffen. Ook worden de koolstofdioxide en afvalstoffen op het juiste moment afgevoerd, zodat de weefsels goed kunnen blijven functioneren. Dit is met name belangrijk voor alle vitale organen, het hart speelt hierbij een hoofdrol. Het hart moet in goede conditie verkeren om het bloed rond te pompen in een het liefst zo’n gezond mogelijk bloedvatenstelsel met al haar vertakkingen (van de aorta tot aan de kleinste haarvaatjes).

Een goede bloedsomloop is dus van groot belang voor het behoud van een gezonde lichamelijke toestand. Een verslechterde bloedcirculatie en een verlaagde lichaamstemperatuur zorgen dan ook voor verstoorde enzymatische en metabolische processen met als gevolg het verslechteren van de gezondheid en het ontstaan van de meeste auto immuunziekte.

Hoe ontstaat een slechte doorbloeding?

Verkeerde voeding, een ongezond levenspatroon, stress en verkeerde lichaamshoudingen zorgen voor verstoring en stagnatie van een goede bloedcirculatie. Incomplete voeding zonder de juiste bouwstenen zorgen ervoor de ons bloed niet de juiste voedingsstoffen bevat met als gevolg, een verstoord celmetabolisme. Overal in het lichaam brengt het bloed zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen. Op de terugweg neemt het bloed allerlei afvalstoffen mee naar de lever en nieren zodat die afvalstoffen via de urine en ontlasting kunnen worden uitgescheiden.

Leef- en eetgewoonten

Leeftijd, eetgewoonten (verkeerde vetten en teveel suikers), te weinig beweging en aangeboren zwakte van de bloedvaten zijn vaak verschillende factoren die er voor zorgen dat de doorbloeding, vooral in de haarvaten bij de organen, gewrichten en in de ledematen, vermindert. De bloedvaten verliezen geleidelijk hun elasticiteit en er zetten zich vetten af tegen de binnenkant van de vaatwand. Dat maakt de doorgang voor het bloed nauwer. Het is dus van levensbelang dat we onze bloedvaten zoveel mogelijk soepel en schoon houden. Een zeker verlies van elasticiteit en flexibiliteit komt met de jaren, dit is onvermijdelijk.

Ook een slechte lichaamshouding en stress (aanmaak van extreme hoeveelheden vrije radicalen) zorgen o.a. voor een mindere bloedcirculatie en doorstroming van levensenergie. Ook hier wordt het proces van celmetabolisme en celvernieuwing sterk vertraagd en verstoord, met als resultaat een verminderde weerstand, verkleefde bloed- en lichaamscellen en ontstekingen die klein beginnen en uit kunnen groeien tot een chronische aandoening of een auto immuunziekte. 

Kwetsbaar weefsel

Omdat het bloed ook de organen voedt, resulteert dit op termijn in het slechter functioneren van de organen. De meest kwetsbare plaatsen in het lichaam raken het eerst beschadigd. Een verslechterde doorbloeding kan ook veroorzaakt worden door een trauma(ongeluk) en/of na een operatie in het lichaam of van een ledemaat, zoals een arm, pols, been, knie, voet etc., dit kan zelfs leiden tot posttraumatische dystrofie (het verval van weefsels als gevolg van slechte doorvoeding). Al deze oorzaken zijn van grote invloed op de enzymatische en metabolische processen van het menselijk lichaam en de hiermee samenhangende mentale constitutie.

Wat houdt de bloedvaten in goede conditie?

Allereerst zijn er stoffen en gebruiken die ervoor zorgen dat de bloedvaten zich gemakkelijk kunnen vernauwen en verwijden. In dit verband is het belangrijk te voorkomen dat zich vetten afzetten aan de binnenwand van de aderen. Bepaalde stoffen zoals enzymen, tanninen, vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren (zoals omega 3) uit onze voeding spelen daarbij een belangrijke rol. Onder andere doordat ze als antioxidanten vrije radicalen onschadelijk maken, het lichaam minder ontstekingsgevoelig maken, de cellen gezond houden en het immuunsysteem ondersteunen.

Probleem is, dat in onze geïndustrialiseerde samenleving veel voedsel industrieel geproduceerd dat sterk geraffineerd is. Lekker allemaal, dat wel, maar veel van de voornaamste voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft zijn er vaak al helemaal of gedeeltelijk uit. Daardoor zijn we vaak aangewezen op voedingssupplementen, om een tekort aan te vullen of te voorkomen dat er een tekort ontstaat. Dit brengt risico’s met zich mee. met alle gevolgen van dien. We hollen door verkeerde voedingsgewoonten achter de feiten aan. Complete en natuurlijke bio-opneembare voeding is dus eigelijk van levensbelang voor het verkrijgen en behouden van een goede gezondheid.

Hoe kun je vasculaire problemen voorkomen?

Een slechte conditie van de bloedvaten (verminderde elasticiteit, verdikking van de vaatwanden en/of atherosclerose) vermindert of stopt de intensiteit van de stofwisseling die in dat orgaan of spier plaatsvindt. Een lichaam raakt daardoor uit evenwicht en er ontstaat een toenemende vetafzetting op immobiele gebieden. Dit komt doordat de conditie van een spier, met name door afname van het metabolisme in de spier, achteruit holt. Dit werkt vetafzetting in de hand.

Door de toename van lichaamsvet op de spieren en in het onderhuids bindweefsel komen de bloedvaten die de toe- en afvoer van bloed naar de spieren regelen in de verdrukking. Hierdoor wordt een goede toe- en afvoer van bloed belemmerd en zijn capillaire netwerken niet meer in staat goed te functioneren. Doordat er niet meer voldoende zuurstof wordt aangevoerd ontstaat een niet-optimale verbranding en blijven veel afvalstoffen (melkzuren) achter in de intercellulaire ruimtes. Dit proces noemen we ‘vervuiling’ van het weefsel.

Het verschil tussen atherosclerose & arteriosclerose

Atherosclerose en arteriosclerose zijn begrippen die in de volksmond vaak aderverkalking worden genoemd. Ze komen dan ook vaak in combinatie voor en werken elkaar in de hand. Toch is er een verschil. Atherosclerose is het ophopen van vetten in de wand van bloedvaten.  Hierdoor wordt onder andere de binnenste laag van het vat beschadigd en ontstaan er uiteindelijk dikke plaques, vetknobbels die de holte van de bloedvaten smaller maken. Doordat de vetophopingen bovendien kunnen verharden (onder andere door kalkaanslag) worden de vaten na verloop van tijd ook harder en (dus) stugger. Deze combinatie van processen leidt tot een verminderde bloeddoorstroming, hetgeen kan betekenen dat de weefsels en organen die door de bloedvaten van bloed worden voorzien minder, te weinig of soms zelfs geen bloed meer krijgen.

Arteriosclerose is het gevolg van afzetten van calcium.  Het is een aandoening die wordt gekenmerkt door abnormaal verdikken en verharden van de wanden van de slagaders, met als resultaat een verlies van elasticiteit van de slagaders. Gedurende het ouder worden kan teveel druk in je slagaders de slagaderwanden stug en stijf maken – soms met beperkende bloedstroom tot je organen en weefsels.

De Bloedcirculatie verbeteren!

De ver-infrarood warmte welke vrijkomt door voedselverbranding in het lichaam, als ook de infraroodwarmte komend van een externe bron zoals de zon zijn onmisbaar voor het in stand houden van een goede bloedcirculatie en daarmee dus ook onze gezondheid. Infraroodwarmte van externe bronnen zoals een Infrarood Thermomat of sauna kan mede bijdragen aan de verhoging van enzymactiviteit in onze spijsverteringskanaal. Activering van de microcirculatie zorgt ervoor dat weefsels beter doorbloed raken. Dit resulteert in een genezend en afslankend effect, en remt de vorming van nieuwe vet- en vochtafzetting.

Infraroodwarmte verbetert de lymfedrainage, waardoor toxische stoffen versnelt het lichaam kunnen verlaten. Deze toxische stoffen komen in ons lichaam ondermeer door voedsel, roken en uitlaatgassen. Infrarood warmte geeft een belangrijke preventieve en helende ondersteuning op het vasculaire systeem, maar ook de neurologische, lymfatische en biomechanische systemen worden positief beïnvloed. Deze systemen werken samen om het lichaam gezond te houden, of om een ziekte te lijf te gaan.

De Therapeutische effecten van infraroodwarmte

Voedingsstoffen worden door ons lichaam geabsorbeerd en via stofwisselingsprocessen omgezet in energie en lichaamswarmte (ATP). Hetzelfde gebeurt ook in een infraroodcabine, infrarood deken of met gebruik van een Thermomat maar dan versneld. Je spant je niet eens actief in en toch stimuleert de doordringende infraroodwarmte je bloedcirculatie en stofwisseling. Je lichaam wordt verwarmd en gaat transpireren. Transpireren zorgt ervoor dat we de opgebouwde warmte weer kwijt raken, terwijl de afvalstoffen die zich dagelijks opstapelen in het lichaam, veilig worden afgedreven. Je verliest tijdens dit proces niet alleen vocht, maar verbrandt ook calorieën.

U kunt zich heerlijk ontspannen en tegelijkertijd activeert en reinigt u uw hele lichaam. Hierdoor voelt je je fitter en energieker. Tevens heeft het een therapeutische werking, doordat de infraroodwarmte de natuurlijke lichaamsfuncties stimuleert.

De kracht van lange golf infraroodwarmte (IR-C/far infrared):

  • Helpt bloedcirculatie verbeteren
  • Stofwisseling wordt gestimuleerd
  • Afvalstoffen worden verdreven (waaronder toxische materialen)
  • Verlichting van spier- en gewrichtspijnen (zoals reuma, artrose, fybromyalgie)
  • Spanning en vermoeidheidsverschijnselen verminderen
  • Verbranding van calorieën
  • Gezonde huidskleur door grondige reiniging
  • Huidproblemen verminderen (zoals eczeem, psoriasis, acne, cellulitis)
  • Versterkt het immuunsysteem

bloedcirculatie verbeteren

Infraroodwarmte verhoogt de uitrekkingsmogelijkheid van het weefsel. Weefsel tot 45°C verwarmd en dan gestrekt, toonde een uitzetting van 50% aan, welke toestand behouden bleef ook als het strekken beëindigd werd. Dit was niet het geval wanneer dezelfde oefening bij normale temperatuur uitgevoerd werd. Deze oefening is van belang bij gekwetste of slecht functionerende spieren. Dit experiment toont aan dat rekken bij een hogere temperatuur onder minder spanning kan gebeuren dan het rekken bij normale temperatuur.

Hart- en vaatziekten & Infraroodsauna gebruik

Er hangen enorm veel klachten samen met een slechte bloedcirculatie. Aangezien bloedcirculatie en de daarmee samenhangende doorbloeding met behulp van IR warmtesystemen verbeterd kunnen worden zal men zich ook duidelijk beter kunnen voelen na een dergelijke behandeling. Ook bloedproppen hebben minder kans, de bloedvaten zetten immers iets uit waardoor er meer ruimte ontstaat. Gerenommeerde Amerikaanse, Japanse en Chinese artsen hebben merkwaardige vaststellingen gedaan. Het opgeven van een op dierlijke eiwitten gebaseerd voedingspatroon en de overschakeling naar een plantaardig eiwitrijk dieet in combinatie met het toepassen van infraroodwarmte therapie zal de kans op hartproblematiek en hartinfarcten drastisch verlagen.

Conclusie

De bloedcirculatie verbeteren d.m.v. infrarood warmte is dus een relatief makkelijke toepassing met goede effecten op onze gezondheid. De bloedcirculatie verbeteren met behulp van aanpassingen in het dieet en met behulp van bepaalde kruiden zoals gember, zwarte peper en andere verwarmende kruiden is ook iets wat u kunt toepassen. De bloedcirculatie verbeteren met behulp van actief bewegen, wandelen en sporten is waar mogelijk ook van groot belang. Hoe dan ook, uw bloedcirculatie verbeteren en in stand houden is van groot belang.