070 514 71 62  |  06 451 909 12  |  [email protected]

DE / EN / ES / FR / NL

 070 514 71 62  |   06 451 909 12  |   [email protected]

DE / EN / ES / FR / NL

Mijn ervaring

Mijn ervaring en ‘de onderneming’

Den Haag, 21-05-2014

Beste mensen,

Als eerste zal ik mijzelf voorstellen. Mijn naam is Madhava Overgoor en ben geboren in 1969 te Baarn. Na een hectische jong-adolesente periode van mijn leven ben ik mijn hart verloren aan de Oosterse Wijsheid en met name het Vedische gedachtegoed. Ik heb van 1993 tot 1997 geleefd op verschillende Ashrama’s in Nederland, Belgie en India. India is inmiddels een soort van tweede thuis geworden en ben er dan ook een keer of 12 geweest, ik heb er twee jaar gewoond en heeft me een dosis rijke levenservaring geschonken.

Minder plezierig was de tijd, dat ik door mijn lot gedwongen in 1997 terug naar Nederland moest, vanwege ernstige gezondheidsklachten. Overmatig gewichtsverlies, 20x per dag leegspetteren, 30 keer urineren, parasieten, darminfecties, pijnlijke nieren, lever, maag en darmen en uitdroging in het vizier, ja het was al met al geen pretje en best mensonterend mee te maken (maar ja, Bad Karma, so to say). Deze ervaringen als ook andere omstandigheden hebben er in India toe geleid dat ik er een aantal keren ernstig ziek ben geweest en een paar keren randje kantje heb moeten ervaren, maar toch, ik kan nu zeggen ‘het is een grote test geweest die het waard was’. Ik heb er veel prachtige mensen leren kennen, een cultuur herontdekt en ben daar intensiever in aanraking gekomen met de Holistische ziens- en leefwijze van de Ayurveda.

Verder hebben bij terugkomst in Nederland de Ayurveda en Dr. Mehta mij heel goed op weg geholpen met mijn darm- en verteringsproblemen (chronische darm-ontstekingen en bloed in ontlasting). Ik ben hem (Dr. Anil K. Mehta) hier dan ook erg dankbaar voor. Ik ben inmiddels van dergelijke pijnen gevrijwaard, kan weer normaal eten en gebruik maken van de toilet. Ja, mijn levenskwaliteit is inmiddels enorm verbeterd. Ik ben inmiddels bijna 14 jaar getrouwd met mijn lieve (Indiase) vrouw en de biologische vader van een prachtige zoon van vier jaar oud. Van oorsprong ben ik opgeleid tot zwart-wit lithograaf, micro-macromonteur (MBO-Niveau) in het Grafische vak en later omgeschoold tot Creatief-Technisch DTP-er. Met deze achtergrond ben ik gaan werken bij een Ayurvedische arts waar ik voornamelijk actief ben als Grafisch vormgever/Webdesigner, met inmiddels ook een redelijke dosis Video-editing ervaring en functioneer daar als een soort Manusje van alles.

Op een gegeven moment in een periode van veel en intensief werken was het weer zover, ik was weer eens mezelf voorbij gelopen. Mijn lichaamssignalen verwaarlozend brachten me geleidelijk tot een punt dat ik deze niet meer kon negeren. Ik begon echt te beseffen dat ik eigelijk dagelijks wakker werd met pijn in beide schouders, soms ook in de onderrug en dat ik geleidelijk aan te kampen kreeg met steeds meer gevoelige en soms pijnlijke gewrichten (vingers, heupen en soms ook knieën). Ik had inmiddels een uitbreidende slijmbeursvliesontsteking in beide schouders die steeds erger werd. Kon mijn rechterarm niet meer dan 95 graden optillen i.p.v de oorspronkelijke 200. Het roer moest om, mijn algehele gezondheid ging weer snel achteruit. Ik maakte te veel beeldscherm-uren had te weinig ontspanning en de mentale stress bouwden zich steeds meer op. Ik hield me groot en stoppen met werken was voor mij geen optie, injecties in beide schouders of opereren ook niet, ik zocht naar alternatieven. Fysieke Yoga was erg lastig en bepaalde bewegingen gaven me scheuten van intense zenuwpijnen. Ik ben uiteindelijk begonnen in mijn avonduren met pulserende magneetveld therapie (zelf een matras en unit gekocht), dit gaf vermindering van mijn klachten maar nog niet snel genoeg voor mijn gevoel.

Zoekende blijvend naar een methode om mijn herstelproces te versnellen ben ik uiteindelijk via near-infrared (lamp) bij ver-infrarood therapie terecht gekomen. Uiteindelijk besloten een ver-infrarood jade-matras uit Zuid-Korea te kopen na het lezen van goede recensies en na de eerste keer gebruiken wist ik dat ik goed zat. Na een maand gebruik te hebben gemaakt van de jade ver-infraroodmat kon ik echt zeggen dat dit me geweldig deed. Ik geloof, besef en zie de mogelijkheden tot volledig herstel van mijn klachten. Van alle vrienden, kennissen en mensen die ik thuis de laatste weken deze matten heb laten proberen kan ik zeggen. Ze vonden het allemaal geweldig. Van rugpijn tot stijve schouders, van examenstress tot spierpijn, van verbeterde stoelgang tot een verbeterde nachtrust en een gevoel van diepe ontspanning, ze hebben er allemaal baat bij. Ikzelf en enkele andere mensen zijn nu al erg blij met het resultaat en daarom uitgerust met een dosis enthousiasme om verdere bekendheid voor deze producten te vragen. Dit is ook dan ook de rede geweest om dit om te zetten naar een zakelijk initiatief.

Met vriendelijke groeten,

Madhava Overgoor

Update nu, na drie maanden vrijwel dagelijks gebruik kan ik zeggen dat ik voor meer dan 95% genezen ben van mijn slijmbeursvlies ontstekingen, met het laatste beetje zal het ook wel goed komen.