070 514 71 62  |  06 451 909 12  |  [email protected]

DE / EN / ES / FR / NL

 070 514 71 62  |   06 451 909 12  |   [email protected]

DE / EN / ES / FR / NL

Koolstof of Glasvezel

Koolstof of Glasvezel

Gewicht

Koolstofvezel is lichter en stijver dan glasvezel. De aard van een koolstofvezel (carbon fiber) is zeer licht, stijf en sterk. Dit is waarom de meeste gewicht-kritische prestatie-producten worden vervaardigd met koolstofvezel.

Sterkte of Flexibiliteit

Koolstofvezel is zeer sterk en zeer stijf, terwijl glasvezel ook erg sterk is maar niet zo stijf. In toepassingen waarbij een kleine hoeveelheid flexibiliteit is gewenst is koolstofvezel het materiaal bij uitstek. In toepassingen waar een grote mate van flexibiliteit is gewenst is glasvezel waarschijnlijk beter geschikt. Glasvezel is beter geschikt voor extreem flexibele patronen, terwijl koolstofvezel een relatief kleine buigzaamheid heeft.

Weerstand

Elke thermoplastische composieten is hard. De aard van het gebruik van plastic maakt dat mogelijk, maar glasvezel is eigenlijk een taaier materiaal dan koolstofvezel. Omdat het de mogelijkheid om verder buigen zonder te breken, in het algemeen fungeert als een “hardere” materiaal. De ongelooflijke stijfheid van carbon maakt het minder goed in staat blijvende bepaalde misbruiken dan glasvezel.

Prijs

Lange draden van koolstofvezels zeer moeilijk en kostbaar te vervaardigen, terwijl het vervaardigen van glasvezel veel gemakkelijker verloopt. Hierdoor glasvezel is aanzienlijk goedkoper dan koolstofvezel.